Ribemodellen

Tilbage til forsiden

Ja, der findes mennesker, der indtager ulovlige stoffer som hash, kokain og andet ulovligt. Spørgsmålet er, hvad man vil gøre ved det? Senest rasler Ã.rhus og Silkeborg politi med sablerne og truer med at indføre Ribe-modellen, som går ud på at politiet kan tvinge danskerne til månedlige urinprøver i et halvt år. Finder man spor af det mindste, så tager politiet borgerens kørekort - uden bevis for ulovlig kørsel, uden dom.

Kort sagt nedsætter politiet sig som både udøvende og dømmende magt. Montesquieu må vende sig i sin grav over denne voldtægt mod Vestens fundamentale principper om magtens tre-deling i en Lovgivende, Udøvende og Dømmende del. Det er blot én magtinstans fra, at vi har et diktatur.

Det er også et brud med det fundamentale princip om, at man er uskyldig indtil andet er bevist. Under Ribe-modellen er det er op til dig at bevise, at du ikke er narkoman og at du ikke kører i påvirket tilstand. Sikke en undskyldning for ikke at gide at lave et ordentligt stykke politiarbejde.

Ja, der findes inaktive sporstoffer (metabolitter) af kokain og hash i urinen i en uge eller måned efter brug, men det er ikke bevis for at personen nødvendigvis har kørt bil i påvirket tilstand. Tænk om du, kære alkoholnyder, blev snuppet med en pose øl i Netto og skulle stå til regnskab for en horribel påstand om at du var spritbilist?

Det er uanstændigt uanset hvad man måtte mene om forbruget af ulovlige stoffer i vore samfund!

############################################
#       Copyright Malkavian 2006           #
############################################